NYE KLÆR

Mange kjøper seg nye klær til jul. Dressen eller kjolen blir plassert i klesskapet for å være klar til bruk når festen begynner. Kanskje vi av og til tar en titt inn i skapet for å beundre plagget. Og vi gleder oss, selv om vi nå må ha på oss arbeidstøy.

Et svakt bilde på en sannhet i den åndelige verden: Vårt jordiske liv kan i perioder være preget av slit og motgang. Og her er ”rettferdige og urettferdige” i samme båt. Men som troende har vi fått en fantastisk mulighet til å ”titte inn i skapet”. Gud har gitt oss ubrytelige løfter som gjør at vi ikke mister motet: For vi vet at om vårt jordiske hus, vårt telt, rives ned, så har vi i himmelen en bygning som er av Gud, et evig hus, som ikke er gjort med hender. Mens vi er her, sukker og lengter vi etter å bli kledd med vår bolig fra himmelen som en overkledning. (2.Kor.5,1-2)

Tenk, det er en ”overkledning”! Det betyr at våre synder og svik og alt vi har med oss fra vårt liv her nede er skjult i all evighet. Og den nye drakten er vasket i Lammets blod: Ja, den som seirer, skal bli kledd i hvitt, og jeg vil aldri stryke hans navn ut av livets bok, men kjennes ved hans navn for min Far og hans engler. (Joh.Åp.3,5)

This entry was posted in Andakter and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply