DET MÅ JEG GJØRE FØR JEG DØR

20110128I denne nye programserien på TV får vi møte mennesker som får oppfylt sin store drøm i livet –noe de sikkert ikke hadde oppnådd uten hjelp fra NRK. Og de fleste av oss drømmer vel om noe stort og spennende vi gjerne vil oppleve. Programidèen er god, men tittelen på serien bør gi oss noe å tenke på.

Bibelen forteller om en rik bonde som hadde planlagt hva han skulle gjøre før han døde: Det var en gang en rik mann. Jorden hans hadde båret godt, og han tenkte: Hva skal jeg gjøre? Jeg har ikke plass til avlingen min. Jo, nå vet jeg det: Jeg river ned låvene og bygger dem større, og der samler jeg kornet og alt jeg ellers eier. Så vil jeg si til meg selv: Nå har du mye godt liggende for mange år. Slå deg til ro, spis, drikk og vær glad! Men Gud sa til ham: Uforstandige menneske! I natt kreves ditt liv tilbake. Hvem skal så ha det du har samlet? Slik går det med den som samler skatter til seg selv og ikke er rik i Gud. (Luk.12,16-21)

Gud vil at vi skal ha et godt liv, og Bibelen setter aldri opp fattigdom som et ideal. Men det er farlig – ja, livsfarlig – når penger og interesser får så stort fokus at vi glemmer evighetsdimensjonen. Vær på vakt, og la dere ikke sløve av svir og drikk eller av livets bekymringer, så den dagen plutselig kommer over dere som en snare. For den skal komme over alle dem som bor over hele jorden. Våk hver tid og stund, og be om å få kraft til å komme velberget fra alt dette som skal hende, og bli stående for Menneskesønnen. (Luk.21,34-36)

Alt som er nødvendig for vår frelse, er gjort ferdig gjennom Jesu død og oppstandelse. Men du og jeg må forsikre oss om at vi har vår sak med Gud i orden. Det må jeg gjøre før jeg dør!

This entry was posted in Andakter and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply