DETTE ER DAGEN

Mange mennesker bruker mye energi på å dvele ved fortida. Hvorfor handlet jeg slik der og da? Hvorfor valgte jeg som jeg gjorde? Alternativene hadde helt sikkert gitt meg et bedre liv.

Mer alvorlig er det når troende mennesker ikke kan bli ferdig med tidligere feil og synder. Det blir nesten som et hån mot Gud. For han har sagt: Jeg, jeg er den som utsletter dine lovbrudd for min skyld, og dine synder minnes jeg ikke. (Jes.43,25) Tilgitt synd er glemt synd i Guds øyne!

Men enda mer unødvendig energi bruker vi på framtida. Det er vel knapt noe som ødelegger så mye for livsglede og pågangsmot som våre bekymringer. Og det gjelder for alle livsområder – helse, økonomi, samliv, arbeid og egne barn. Tenk om vi i tro og tillit kunne legge morgendagen i Guds hender! Det står skrevet: Kast all deres bekymring på ham, for han har omsorg for dere. (1.Pet.5,7)

Har vi et rett forhold til vår Herre og Skaper, fokuserer vi på dagen i dag, for det er egentlig alt vi har. Dette er dagen som Herren har gjort; la oss juble og glede oss på den! (Salme 118,24) Jeg har ikke telt, men det blir fortalt at Bibelen inneholder 365 løfter – altså ett for hver dag i året – også for denne dagen! La oss ikke gjøre Gud til en løgner. I Jesus har alle Bibelens løfter fått sitt ja og amen! Vi som lever i troen på Jesus har i sannhet grunn til å juble og glede oss!

Min gårsdag ligger under ditt blod, min morgendag er gjemt i din hånd. Men dagen i dag er din gave til meg, din kjærlighetsgave til meg. (Karin Eriksson)

 

This entry was posted in Andakter. Bookmark the permalink.

Leave a Reply