BLACK FRIDAY

29-11-16Forretningsstanden har de siste dagene gjort sitt beste for å få oss til å tro at lykken kan kjøpes for penger. Butikkene prøver å overgå hverandre for å friste oss til å handle mer enn vi egentlig trenger – vi som allerede har overflod av det meste!

Tenk om vi hadde fokusert mer på White Sunday (Whitsun). På den første pinsedagen fikk folkemengden som var samlet i Jerusalem erfare sannheten i profetens ord:

Kom, alle tørste, kom til vannet! Dere uten penger,
kom og kjøp korn og spis!
Kom, kjøp korn uten penger, vin og melk uten betaling!
Hvorfor bruke penger på det som ikke er brød, og arbeid på det som ikke metter?
Hør på meg, så skal dere få spise det som godt er, og fryde dere over fete retter.
Vend øret hit og kom til meg, hør, så skal dere leve!
Jeg vil slutte en evig pakt med dere.
(Jesaja 55,1-3)

Vi mennesker har ikke forandret oss siden profeten Jesajas tid. Vi søker etter status, ting og penger. Og det ser ut til å være et umettelig behov. Lykkelig er den som kan være stille for Herren og lytte til et tilbud som er evig og uforanderlig: Vend øret hit og kom til meg, hør, så skal dere leve! Det er ikke alltid reklamen holder hva den lover. Kanskje produktet er så dårlig at vi allerede neste «Black Friday» må kjøpe et nytt – «mye bedre og mye billigere».

Men Guds «tilbud» har sin grunn i Jesu dyre blod. Og det er ikke småting vi blir tilbudt: Fred med Gud og evig liv ved vår Herre Jesus Kristus! Og Gud har sluttet en evig pakt med oss som ingen kan oppheve!

This entry was posted in Andakter. Bookmark the permalink.

Leave a Reply